Kommisarie Stefan Toll lokalpolisområde Lindesberg. Foto: Karin Löwengren

Polisen stänger i Kopparberg

Polismyndigheten stänger polisens reception i Kopparberg med omedelbar verkan för att prioritera synlig närvaro i norra länsdelen meddelar polisen via Instagram under måndagen.

Polismyndigheten via kommissarie Stefan Toll meddelade via Instagram under måndagen att receptionen i Kopparberg stängs med omedelbar verkan.

”Beslutet är fattat då vi ser större behov och prioriteringar med anledning av omvärldsläget tillsammans med de förstärkningar vi gör inom den nationella särskilda händelsen för att stävja våldsvågen, samt vår lokala önskan om att ha närvarande uniformerad polis ute på gatorna i norra länsdelen” skriver Toll i inlägget.

Innan den 1 april 2024 ska ett nytt beslut fattas om stängningen av receptionen ska förlängas eller om de ska återgå till de ordinarie öppettiderna för polisen i Kopparberg.

Polisstationen i Lindesberg har stängt för renovering och öppnar åter i vår. Alla medborgare hänsvisades till Nora polisstation och nu hänvisas även kopparbergarna till Nora under stängningen. Nora polisstation har öppet tisdagar och torsdagar klockan 09-11:30 samt 12-:30 till 15.