Talande bild från utställningen. A-traktor med dekal för de motorburna ungdomarnas förening i Askersund. Foto: Kjell Posse

Fotoutställning med ungdomar och deras A-traktorer

Utställningen "Livet går i 30" är ett samarbete mellan föreningen Vi unga motorburna i Askersund, VUMIA, och Askersunds Fotoklubb. Ögonblicksbilder fångade från en dag i juli med A-traktorer i Vretstorps folkets park.

Oftast när det skrivs om A-traktorkulturen så är det ungdomarna som står i fokus, inte så mycket deras fordon. Något som föreningens hjälpande hand med kassörsuppdrag, Catrin Högberg Karlsson, uppmärksammat och tänkt på.

– Sen kom den eminenta chansen till detta när det arrangerades en A-traktorutställning i Vretstorps folkets park. Då tog jag kontakt med Jürgen Puls i fotoklubben, berättar Catrin.

Fotograferna Jürgen Puls, Kjell Posse och Anders Rehnberg tog sig an uppgiften, packade kamrorna och begav sig till folkparken där de samlade ett omfattande och rikt bildmaterial att välja ur till utställningen.

– Vi sökte bidrag hos kommunen, och fick, ett kulturbidrag så fotoklubben bland annat skulle kunna göra förstoringar av bilderna, förklarar Catrin.

Ett urval gjordes och ett 30-tal bilder kommer att visas på utställningen som hålls i morgon, fredag klockan 18-20, och på lördag klockan 11-14 i Sjöängens foajé på andra våningen. Alla andra bilder visas rullande på en bildskärm.

– Det här är bilder på ungdomar och deras bilar med mycket rörelse i bilderna, konstaterar Catrin.

– Vi tyckte det var väldigt kul att träffa ungdomarna och de hade ett genuint motorintresse. Så för oss var det här en positiv upplevelse, framhåller Jürgen Puls.