Högklassiga hästkrafter väntas!

Vilken sensommar vi fick uppleva men även inledningen på hösten har ju vädermässigt varit varm och skön och med en hel del sol. Den lokala fotbollen börjar gå mot sitt slut och där är väl KIF Örebro laget som hittat vinnarspåret även om det verkar turbulent inom föreningen med en tom kista och avhoppad ordförande. ÖSK fotbolls bortaspel har mer att önska och kan göra att laget måste kvala sig kvar i serien om spurten vill sig illa. Degerfors IF riskerar just nu att åka ur allsvenskan efter en mycket tung ”stopptid” i Uppsala bland annat, dock är det i dessa lägen de hittar urkraften i bruksorten och löser det i sista sparken (förhoppningsvis).

Byter man underlag så imponerar Örebro hockey inledningsvis av serien och även här har vännerna i västra länet det tufft då BIK Karlskoga i sin serie inlett klent rent poängmässigt. Det tredje länslaget i ishockey Lindlöven som huserar i Sveriges största hockeyliga inledde hockeyettan med dubbla segrar innan man i söndags föll nere i Mariestad. Tänk sen vilken vinter vi har framför oss när bandyn och även futsalen drar igång sina idrotter.

Det som ligger framför oss likaså är ju Örebrotravets högklassiga tävlingar och då främst inte ikväll då det vankas torsdagstrav utan nästa lördag. Topphästar och kuskar av yppersta klass besöker länet, och vi kan förvänta oss fina prestationer denna höstlördag. Har du aldrig varit på trav och vare sig på Fornaboda eller Örebrotravet så ta chansen när just STL / V75 visar upp sig, du kommer bli trollbunden av hur fort hästarna springer om du till exempel ställer dig vid staketet under ett lopp.

Travet har ju i övrigt sina utmaningar efter pandemin, hur lockar man tillbaka publiken? Under pandemin var det travet som tuggade på utan inställda tävlingar och man klassade arenorna som arbetsplatser, publiken på plats uteblev men omsättningen sköt i höjden och tittarsiffrorna steg då det inte fanns direkt någon annan livesport inledningsvis av pandemin att titta på. När sen arenorna öppnades upp ja då hade man skaffat sig andra rutiner genom att se loppen via telefonen, Ipaden eller i soffan hemma framför tvn.

Vikande omsättning i form av ökade el- och dieselkostnader med en publik som inte besöker travbanorna fysiskt i samma utsträckning längre ger en ohållbar ekvation. Hoppas många i länet och vår region inser nyttan av såväl Örebrotravet som Fornaboda utifrån arbetstillfällen gentemot tränare och hästskötare. Travsporten har en spänning många andra idrotter inte kan få fram, var tjugonde minut kvällsmässigt och i samband med luncher startas ett lopp någonstans i Svea rike.

Ta med dig kompisgänget, personalklubben eller för den delen hela ”tjocka släkten” och inta travbanan när nu årets höstfest står för dörren. Välj sen om du vill sitta på läktaren, i restaurangen och njuta av en god måltid eller stå ute efter staketet och känna atmosfären på riktigt nära håll.