DHR hade dialog med lokala politiker i lördags. Foto: DHR

Dialog med politiker om tillgänglighet och arbetsliv

Lokalpolitiker och representanter från organisationen DHR (Delaktighet Handlingskraft Rörelsefrihet) träffades i lördags för dialog om allt från arbetsliv och tillgänglighet till parkeringssituationen och hjälpmedel.

Sedan 1923 har människor med nedsatt rörelseförmåga kämpat för sina rättigheter. I Örebro har DHR ett nära samarbete med både kommunen och regionen, när det bjöds in till dialog kom många. Maria Haglund, m, kommunalråd, Helena Ståhl, sd, kommunalråd i opposition, Maria Falk, sd, politisk sekreterare, Tina Fingal Swens, c, kommunfullmäktige, Christina Hermansson Placon, v, kommunfullmäktige och Funktionsstödsnämnden, Johanna Reimfelt, L, kommunfullmäktige och Vård och omsorgsnämnden samt Jerker Lindgren, L, politisk sekreterare var där.

Det investerades i flera timmars viktig dialog som skapade gemenskap och nära relationer.

– Vi kämpar för rättigheter för personer med nedsatt rörelseförmåga i hela landet. DHR i Örebro är en viktig aktör för våra rättighetsfrågor lokalt och regionalt. Politiker och tjänstepersoner måste ta oss på alvar. Nu är det upp till beslutsfattare att inte bara ge fina visioner utan att verkligen sätta igång och göra arbetet för att samhället ska bli universellt utformat för alla, säger DHR:s f örbundsordförande Åsa Strahlemo.

Dagen avslutades med föreställning av Jesper Odelberg.

– Det blev en fantastiskt trevlig fest och innan konserten hade vi viktig dialog. Bra jobbat alla, säger Jihad Menhem, ordförande i DHR Örebro.