Den 12 till 14 oktober blir det skräckfilmsfestival på Bio Roxy i Örebro. Foto: mostphotos.com

Skräckfilmsfestival vill sätta Örebro på kartan

Den 12 till 14 oktober äger filmfestivalen Light till Dark rum i Örebro. Tanken är att festivalen ska sätta genrefilm, framför allt skräck, science fiction och fantasy på kartan i Örebro.

Det är Bilda Svealand, i samverkan med Örebro filmförening och Region Örebro län som arbetar för att sprida filmkultur som arrangerar festivalen. Tanken är att festivalen ska sätta genrefilm, framför allt skräck, science fiction och fantasy på kartan i Örebro.

– Vi vill lyfta fram modern genrefilm. Festivalen kommer visa både kultklassiker och nya filmer som inte kan ses någon annanstans, säger Daniel Lundsten, programchef på Light till Dark, i ett pressmeddelande.

– Festivalen är också ett sätt att sätta Örebro på kartan för filmfestivaler. Örebro är perfekt på samma sätt som filmfestivalstäder som Cannes, Venedig och Stiges, eftersom det är gångavstånd överallt i centrum, säger Bonita Drake, konstnärlig ledare på Light till Dark.

Totalt visas nio långfilmer, bland annat skräckfilmen Fredag den 13:e från 2009, på just fredag den 13:e. Dessutom blir det kortfilmer och en hel del event för alla som köper ett filmpass. Till exempel kommer flera internationella gäster till festivalen och i år är det panelsamtal med filmproducenter.

Festivalen äger rum på Bio Roxy i Örebro. Det finns totalt 200 filmpass att köpa.