Jonatan Niklasson, Ewa Apèll Karlsson, Johanna Norsell, Thomas Karlsson, Wendla Thorstensson, Ingemar Bengtsson, Johan Deile, Gunilla Pihlblad, Kajsa Henricson, Solveig Lütz. Foto: Peter Eriksson
Regissör Ingemar Bengtsson, Lekebergs revysällskap Foto: Ingrid Friman
Thomas Karlsson och Wendla Thorstensson spelar ett gift par i Hotelliggaren. Foto: Peter Eriksson
Ewa Apèll Karlsson och Thomas Karlsson. Foto: Peter Eriksson
Solveig Lütz, Kajsa Henricson och Johanna Norsell. Foto: Peter Eriksson
Johanna Norsell, Wendla Thorstensson, Johan Deile och Thomas Karlsson. Foto: Peter Eriksson
Thomas Karlsson och Wendla Thorstensson spelar ett gift par i Hotelliggaren. Foto: Peter Eriksson
Gunilla Pihlblad och Ingemar Bengtsson i Lekebergs revysällskap. Foto: Peter Eriksson
Jonatan Niklasson, Ewa Apèll Karlsson, Johanna Norsell, Thomas Karlsson, Wendla Thorstensson, Ingemar Bengtsson, Johan Deile, Gunilla Pihlblad, Kajsa Henricson, Solveig Lütz. Foto: Peter Eriksson
Ingemar Bengtsson förklarar för Ewa Apèll Karlsson hur dörren ska vara. Foto: Peter Eriksson
Thomas Karlsson och Ewa Apèll Karlsson. Foto: Peter Eriksson

Skruvad fars med högt tempo har premiär

Under drygt två timmar ska publiken hållas på gott humör med hjälp av skådespelarna som genomför farsen Hotelliggaren. Allt i ett mycket högt tempo.

Gösta Ekman, Dan Ekborg och Sissela Kyle har gjort den på Folkan. Robert Gustafsson, Peter Haber och Suzanne Reuter på Chinateatern. I Lekebergs revysällskaps version av ”Hotelliggaren” på Sparbanksbörsen får vi bland annat se Thomas Karlsson, Johan Deile och Ewa Apèll Karlsson i huvudrollerna.

Tittar på porr

Den skruvade handlingen utspelar sig på hotell Wasa i Stockholm och kretsar kring en högt uppsatt politiker, Ragnar Wallén, som får besök av sin fru Pia Wallén på hotellet. Men Ragnar vänsterprasslar med sin sekreterare Jenny Bring. Samtidigt blir Ragnars manliga sekreterare ofrivilligt ihop med Pia Wallén så det kör ihop sig ordentligt.

– Sedan blir det bara värre och värre och vansinnigt roligt, säger producenten och skådespelaren Gunilla Pihlblad.

Hon har nämligen en roll som riksdagsledamot och deltar i en pornografiutredning. Det innebär att hon sitter och tittar på porrfilmer under dagarna. Den ena värre än den andra.

In och ut på rätt ställe

Ensemblen träffades första gången i april och efter sommaruppehållet drog repetitionerna igång i början på augusti. Den senaste månaden har de varit krävande.

– Det gäller att komma in och ut på rätt ställe och skådespelarna agerar i båda hotellrummen samtidigt. Så det är en av utmaningarna. Och ska dörren vara öppen eller stängd? Det har vi specialtränat på så att allt blir rätt. Det är snabba grejer så man hinner inte tänka efter, förklarar regissören Ingemar Bengtsson.

På ett vis kan man säga att det redan har ”legats” i ensemblen. Två yngre personer har redan fått eller ska få barn.

– Man kan säga att vi har fått en unge i varje ände, skojar Gunilla.

Ersättare i den mån det behövs är utsedda och skulle en av huvudrollsinnehavarna inte kunna vara med på premiären den 7 oktober får regissören ta rollen.

Fars nummer sex

Detta blir den sjätte farsen för Ingemar Bengtsson som redan 2011 stod bakom ”En stolle till kaffet” en musikalisk fars skriven av Lars Classon, son till Krister i ”Stefan och Krister”. Sedan följde ytterligare tre farser av Lars Classon: ”En dårfink på menyn”, ”Helt såld” och ”Störtlopp och familjelycka”.

– Han var här och tittade på två av föreställningarna och tyckte att de var skitbra, säger Ingemar.

2016 var det dags för den klassiska farsen ”Spanska flugan” av Franz Arnold och Ernst Bach. Efter några års uppehåll och uppmuntran från tidigare skådespelare om att dra igång en ny fars satte Ingemar igång.

Hotelliggaren (Two into one) är skriven av Ray Cooney som gjort många farser som spelas över hela världen.

Farsen spelas 7 oktober till 11 november på Sparbanksbörsen sammanlagt tolv gånger. Många biljetter är redan sålda.

Relaterade artiklar:

Sällskapet firar 25 år i revyns tjänst i Lekeberg (2024-01-19)