"Sjung med Shirley-kören" är en nybildad kör som ska medverka i Shirley Clamps konsert i Askersund. Foto: Ann-Louise Larsson
Shirley Clamp kommer till Askersund den 14 oktober. Foto: Kitty Lingmerth
Carola Henriksson, Maria Lindberg och Åsa Alnehill är tre körmedlemmar. Foto: Ann-Louise Larsson

Nybildad kör som ska sjunga med Shirley Clamp

Den 14 oktober kommer Shirley Clamp till Askersund och bakom sig på scenen kommer hon att ha ett 40-tal lokala sångfåglar från en ny kör, bildad enkom för konserten.

– Vi har ett stort åldersspann, den yngsta är sex år och äldsta 75 år. De flesta kvinnor, men vi har en man med oss också, säger körledare Åsa Karlson, för de flesta känd som en av Systrarna K.

Drygt 40 personer har tagit chansen att få sjunga med Shirley Clamp. Många i den för tillfället bildade kören ”Sjung med Shirley” har sjungit i Åsas andra kör under några år, andra är elever på kulturskolan och några kommer utifrån för att få möjlighet att sjunga med Shirley Clamp.

– Vi har träffats fem gånger och övat. Shirley har fått se video från våra repetitioner och hon tycker att det känns bra, fortsätter Åsa Karlson.

Alla deltagarna har en app där stämmorna är inlagda så att de kan öva hemma.

Fyra låtar kommer de att sjunga tillsammans med Shirley Clamp, kören kommer också att framföra ett par egna låtar utan Clamp.

Lustfyllt sångintresse

Carola Henriksson åker varje vecka från Stora Mellösa till Askersund 14 mil tur och retur för att få sjunga med kören.

– Jag gillar Shirley Clamp så den chansen ville jag inte missa. Sedan tycker jag väldigt mycket om övandet, det är så lustfullt och utan krav. Jag hade gärna fortsatt sjunga här i Askersund även efter konserten, men det är lite för långt att åka varje vecka, säger hon.

Åsa Alnehill är nyinflyttad till Askersund och såg en möjlighet att få utöva sitt sångintresse tillsammans med andra.

– Jag har alltid gillat att sjunga och nu fanns det en möjilghet. Man får väldigt mycket energi och känner sig välkommen. Tänk att Shirley Clamp kommer hit till Askersund, jag är imponerad över vilket kulturutbud det finns, sett till hur stort Askersund är, säger hon.

Spännande möte

En kväll i veckan har kören träffats sedan den 23 augusti och flera av låtarna som ska sjungas på konserten börjar sitta. Snart blir det mer intensivt repetitionsarbete veckan innan konserten. Kören träffar Shirley Clamp först på själva konsertdagen för genrep.

– Det ska bli jättespännande att träffa Shirley. Hon verkar vara en väldigt naturlig och härlig person, säger Carola Henriksson.

– Vi hoppas att det är många som vill komma och lyssna på konserten så att Shirley kommer vllja komma tillbaka till Askersund, tillägger Åsa Alnehill.

– Det kommer hon vilja, inflikar Carola Henriksson.