ER1 ute på spåret. Foto: Pressbild

Ber om ursäkt för sent svar om ändrad trafik

Den 10 december i år byter Tåg i Bergslagen operatör till VR Sverige. Inför att det skiftet behöver tågförarna utbildning på Tåg i Bergslagens nyaste fordon, ER1.

Under utbildningen av tågförarna måste företaget frigöra kapacitet. Därmed kommer ett antal tågavgångar ersättas med buss och andra måste tyvärr ställas in under perioden 18 september till den 9 december meddelar Gabriel Andersson, pressansvarig på Tåg i Bergslagen:

– Det är olyckligt att vi behöver dra ned på trafiken och i vissa fall ställa in avgångar. Just nu är det tyvärr nödvändigt för att vi den 10 december ska kunna starta samarbetet enligt avtal, med rätt utbildad personal hos nya operatören VR Sverige. Vi har tillsammans med VR Sverige och SJ tagit fram en lösning som vi anser har minst påverkan på trafiken och resenärerna, säger Gabriel Andersson i pressmeddelandet och fortsätter:

– Informationen kring dessa förändringar gick ut alldeles för sent. Det är olyckligt och något vi ber om ursäkt för. Orsaken är främst den lokförarbrist som uppstår i samband med utbildningen och därmed drabbar resenärerna.

– VR Sverige har trots bristen på lokförare lyckats bli klar med sin rekrytering. När den var färdig blev utbildningsbehovet helt känt och först därefter kunde trafikreducering och ersättningstrafik planeras.