Kerstin Andersson medverkar även i år och säljer mattor, grytlappar, sockor och annat i Glanshammars kyrka. Foto: Ann-Louise Larsson
Rasmus Ericzzon är en av bygdens yngsta talanger. Även i år visar han sina målningar på Kulturglädje. Foto: Ann-Louise Larsson
Agneta Månzon ställde ut fotografier för första gången någonsin på Kulturglädje 2021. Foto: Ann-Louise Larsson

Nu är det dags för kulturglädje i bygden

På lördag är det dags för årets konst- och hantverksrunda Kulturglädje i Glanshammarsbygden och i år är det hela 61 medverkande utställare. – Helt otroligt att vi har fått ihop så många, utbrister Barbro Landström, som är med i arrangörsgruppen.

Intresset för att ställa ut på den populära konst- och hantverksrundan Kulturglädje ökar för varje år och i år är det 61 medverkande utställare som är verksamma inom konst, hantverk eller mathantverk som deltar.

– De som har besökt oss tidigare kommer att känna igen sig. Det blir en dag när det sprudlar av aktivitet i bygden, säger Barbro Landström, som visar keramik i Brandtorp.

Något för alla

Hon ställer ut tillsammans med maken Åke Landström som visar svarvade skålar i trä samt skulptören Anna Linder och konstnären Cecilia Weman som visar sina färgglada oljemålningar.

– Det finns något att uppleva för alla åldrar den här dagen, en del åker ganska långt också. Jag har haft besökare från Köping, Kumla och även från Värmland hos mig tidigare år, berättar Barbro Landström, som visar keramik i Brandtorp.

– Jag ser fram emot att alla möten med människor, alla är så glada och positiva och man får mycket uppskattning, säger hon.

Lördag men även söndag

Om vädret tillåter blir det även kaffeservering i trädgården. Kulturglädje arrangeras av Samverkarna i Glanshammar och för att få ställa ut krävs medlemskap i föreningen.

Den mesta aktiviteten sker på lördagen den 23 september, men det finns ett fåtal utställare som även håller öppet på söndagen.

– Det är ett vidsträckt område och det kan vara svårt att hinna med allt på en dag. Ett tips kan ju vara att spara dem som har öppet på söndagen och åka dit då istället, säger Barbro Landström.