Den här brandbilen vill Salemförsamlingen i Mullhyttan och Mullhyttans bygdeförening köpa för 80 000 kronor och skänka till Ukraina. På lördag drar de igång en insamling. Foto: Salems församling

Målet: 80 000 kronor till en brandbil till Ukraina

Salems församling och Mullhyttans bygdegårdsförening har som mål att tillsammans samla in 80 000 kronor. Pengarna ska gå till att köpa en brandbil som ska skänkas till Ukraina.

– Vi vet att Mullhyttan ställer upp när det gäller sådana här saker. Därför valde vi att gå in i det här och försöka få ihop pengar till den här brandbilen, säger Ronny Söder, pastor i Salemförsamlingen i Mullhyttan.

Initiativet kommer från den före detta Mullhyttebon och församlingsmedlemmen Johan Loewen som numera är bosatt i Uddevalla och jobbar inom räddningstjänsten. Han tog kontakt med församlingen i hopp om att kunna samla in de 80 000 kronor som behövs för att kunna köpa en begagnad brandbil och köra ner den till Ukraina.

– Johan kommer med brandbilen till Mullhyttan på lördag den 23 september. Då finns det både chans att prata med honom och se brandbilen samt att köpa hamburgare, dricka och fika som församlingen och Mullhyttans bygdeförening sponsrat med. Alla intäkter från den här dagen kommer att gå oavkortat till att köpa brandbilen, säger Ronny Söder.

Han är hoppfull och tror att Mullhyttan tillsammans kommer klara att samla in beloppet även om det är en relativt stor summa det rör sig om.

– Det vore kul om vi kunde sätta en dekal på bilen och tala om att den kommer från Mullhyttan. Det är min förhoppning, annars får vi se om vi kan hitta andra sätt att få ihop den summa som vi saknar efter lördag, säger Ronny Söder.

Evenemanget äger rum på Hyttbacken i Mullhyttan mellan klockan 14 och 16 på lördag.