Sannamarken genomfördes senast 2019. Hur det blir 2024 är oklart. Foto: Peter Eriksson

Sannamarken inställd för fjärde året ”Känns lite tudelat”

Sannamarken ställs in även i år. Ett segdraget byggprojekt stoppar ägarna att starta upp den på nytt.

2019 var senaste gången som välkända Sannamarken i Fjugesta genomfördes. Första tisdagen i oktober har annars varit riktmärket sedan 1863. Det blir nu fjärde året som marknaden ställs in. 2020 och 2021 handlade det om pandemin men redan 2019 påbörjade ägarna Leif Wallén och Susana Herbozo projektering av ett större bostadsprojekt på marknadsplatsen. Det har gjort det svårt att starta om marknaden på en ny plats närmare Sannahuset eller Sannaladan som det tidigare hette.

– Det känns lite tudelat. Allt utom elektrisk infrastruktur är egentligen klart för att dra igång men på grund av byggplanerna, som tagit mycket tid och kostar mycket, så kan vi inte utveckla marknaden om vi inte kommer vidare med byggprojektet, säger Leif Wallén.

Han förklarar att det är detaljplanearbetet som dragit ut på tiden. Om det blir någon marknad 2024 kan han inte säga idag.

– Men vi tycker om att göra folk glada och att vi kan erbjuda den här andhämtningspausen i vardagen. Marknaden är en riktig högtid för många.