Dansföreställningen Spöken, Rosea dansensemble, har premiär i Askersund och turnerar sedan till både Hällefors och Degerfors. Foto: Ellinor Ljungkvist

Fler får ta del av dans i ny regional satsning

Region Örebro län har gått ihop med Degerfors, Hällefors, Askersund och Örebro kommuner i en regional satsning, för att fler i länet ska få möjlighet att uppleva dans.

Satsningen ”Danspunkt Örebro län” visar offentliga dansföreställningar av olika karaktär i Degerfors, Hällefors, Askersund och Örebro under oktober och november. Programmet innebär också satsningar för att stärka både arrangörer och lokalt aktiva danskonstnärer.

– Jag tror och hoppas att Danspunkt ska få fler att upptäcka dans som konstform. Det känns extra kul att vi samverkar med flera kommuner för att få bra spridning runtom i länet, säger Johanna Ström, utvecklingsledare i dans på Region Örebro län, i ett pressmeddelande.

Den 29 september är det premiär för den första dansupplevelsen i samarbete med Dansscen Örebro och Kulturkvarteret. Då bjuds det på smakprov ur dansföreställningarna The Dark Knife och Spöken med vackra och listiga vampyrer som dansar modern dans och klassisk balett och mystiska väsen i olika skepnader som dansar finurliga idéer med mjuka rörelser.

Föreställningen Spöken har sedan premiär på Sjöängen i Askersund den 10 november. Den turnerar därefter till både Degerfors och Hällefors i slutet av november.