Tillsammans har vi råd

Socialdemokraterna föreslår sänkt skatt för vanliga människor efter regeringens satsning på höginkomsttagare. Kanske borde jag, som tjänar under medellönen, vara glad för detta. Jag kunde ha råd med något extra restaurangbesök eller en hotellnatt med familjen.

Men de viktiga sakerna har jag inte råd med själv: jag kan inte bygga ett hyreshus när byggandet bromsar, jag kan inte anställa elevassistenter i skolor på svältbudget och jag kan inte se till att sjukhusen får behålla sin personal.

Men gemensamt, genom skatten, så kan vi göra allt detta. Så istället för att fastna i en spiral av dumpad skattenivå som gör oss fattigare som samhälle, så borde vi genomföra en skatteboost för välfärden. Rika betalar mer, fattiga mindre. Men i slutändan tjänar vi på det allihopa.