Hantverksmarknad väntar i Sörbergs vackra kulturmiljö. Foto: Svennevads hembygdsförening

Lång tradition för hantverksmarknaden i Sörberg

Svennevads hembygdsförening arrangerar varje år, första lördagen i september, sin hantverksmarknad. I helgen är det dags för hantverkare, konstnärer och andra medverkande att plocka upp sina alster på hembygdsgården i Sörberg.

Snacka om lång tradition nu när hembygdsföreningen bjuder in och ringer i vällingklockan klockan tio för start av årets stora hantverksmarknad på hembygdsgården, och det för 28:e gången.

Drygt 30 hantverkare kommer att ställa ut sina alster till försäljning. De kommer att finnas i gammelstugan, muséet, på scenen och runt om på gårdstunet. En mångfald av hantverksprodukter visas upp. Träslöjd, stickat och virkat, sytt och broderat, keramik och smycken.

Annat är blommor, naturfoton och konst. Ätbara produkter till försäljning är bland annat honung, limpor, kakor, sylt och saft.

– Vi har ett stort och brett utbud av hantverk, vilket marknaden också är ämnad för, påpekar föreningens ordförande, Anna-Carin Schelin.

En del av föreningens arkivmaterial från gårds- och släktforskning finns att ta del av i storstugan. Hembygdsföreningen har även ett eget försäljningsstånd med skänkta produkter av olika slag.

Lotta Martinsson gör ett scenframträdande med sång och musik klockan 12.30. Givetvis finns det även servering under marknaden som pågår fram till klockan 15. Kaffe med hembakt bröd, korv och hamburgare står på menyn. Lotteri och chokladhjul samt fiskdamm för de yngre hör också till i marknadstid i Sörberg.