Kjell Karlsson vid en av sina maskiner. Foto: Björn Palmqvist/arkiv

Dags för Tångeråsas lokala nationaldag på söndag

Maskiner som puffar och ryker, doften av ätbart, hantverkare och musikunderhållning. Tångeråsadagen har nåt för alla.

Det är nåt speciellt med hembygdsdagar och allt som visas upp, både gammalt och nytt. Och mycket av det kan besökarna stifta bekantskap med på söndag då Tångeråsa bygdeförening håller sin årliga hembygdsfest.

Allt startar klockan elva med musikgudstjänsten, ”En midsommarnatts dröm” i kyrkan. Sång och gitarr med Julia Pietrzek Rådström och Gustav Lundmark. Präst är Per Pettersson och musiker Helena Larsson.

En timme senare startar aktiviteterna på åkern och då pratar vi välsmorda gamla maskiner och traktorer som det både tuffar och smäller om. Maskinparken är även igång klockan 16.

Country och pop på scenen

Vid två klockslag under dagen, 13 och 15, blir det musikunderhållning av Linda Marie Skog från Hasselfors. Dagen avslutas med en korgtege med bland annat gamla traktorer.

Under hela dagen mellan klockan 11 och 17 bjuds även så mycket annat att titta på och göra inköp av. Hantverksmarknaden med ett brett utbud av produkter är populärt.

Därutöver har bygdeföreningen sina byggnader öppna och i dem finns rika och intressanta samlingar från förr att ta del av. Loppis och lotterier hör också till. När det suger i magen så kan korv smaka nog så bra och inne i våffelstugan serveras gofika.

Relaterade artiklar:

”Jätteviktigt med en levande landsbygd” (2023-09-04)

Spalt 1:1

Spalt 1:1 Mobil