Den 18 november bjuds en kväll med Uno Svenningsson. Foto: Pär Wickholm
"Från Orsa Till Nashville". Frida Öhrn, Kalle Moraeus och Doug Seegers kommer till Sjöängen. Foto: Peter Knutsson

Sjöängen levererar även i höst

Kulturarenan på Sjöängen presenterar ett fullspäckat programblad inför hösten. Konserter med stor musikalisk bredd, teater, dans och humorinslag är en del av allt.

Snart är vi inne i höstmånaderna då kan det vara skönt att bjudas underhållning inomhus, som exempelvis på kulturarenan Sjöängen.

Tegnérs orkester skulle startat upp hösten den 9 september men har tvingats ställa in sin konsert på grund av att en bandmedlem hastigt avlidit. Istället blir det Anders Jansson som inleder och lockar till skratt den 7 oktober med sitt program, Mina sinnens fulla bruk.

Teatern ”Stolarna vid havet” kan man se den 11 oktober och arrangör är Askersunds Riksteaterförening. Konsert med sångerskan Shirley Clamp på scenen blir det 14 oktober. Tennesse Tears och Chris Kläfford kan man njuta av den 19 oktober. The Mule Skinner band kommer den 27 oktober. Två dagar senare den 29:e blir det ny konsert. ”Från Orsa till Nashville”, med Doug Seegers, Linda Varg samt Kalle Moraeus.

Skolklass om Auschwitz

Peter Jezewski med band intar stora salongen den 3 november. Teater blir det den 4 november, då Återkomsten spelas. Dans på programmet den 10 och 11 november genom Rosea Dans i föreställningen, Spöken. Andreas Weise ger sin konsert 12 november.

Den 15 november arrangerar klass 9D på Sjöängsskolan berättelsen, Röster som inte längre hörs, om och från Auschwitz. Detta tillsammans med en utställning från Forum för Levande historia.

Den 18 november bjuds en kväll med Uno Svenningsson. En speciell dag är sedan den 19 november då Askersunds kulturskola anordnar en stor höstkonsert. Allt till förmån för, och med, insamling till Världens barn.

Det lackar i senhösten mot jul så lite julinspiration får man den 25 november i Sissels Jul med Sissel Kyrkjebö. Dagen efter 26 november ger Askersunds manskör sin alltid välbesökta julkonsert. Höst på Sjöängen avslutas den 1 december med klassisk baletten, Nötknäpparen, med Grand Kyiv Balett.

För att ta del av hela utbudet och hur man köper biljetter kan man gå in på visitaskersund.se