Regnet drog ner antalet besökare på Noramarken ifjol. I år hoppas man ha med sig vädrets makter. Foto: Ann-Louise Larsson

Ny marknadsgata och mattorg på årets marknad

Skolgatan kommer att bli marknadsgata under årets Noramarken som äger rum till helgen. En del försäljare som tidigare stått på Rådstugugatan kommer att flyttas till den nya marknadsgatan.

– Anledningen till att vi har fått planera om marknadsområdet är att busstrafiken i år kommer att gå på Rådstugugatan. Det är alltså möjligt att ta sig till marknaden med buss från exempelvis Örebro eller Lindesberg utan att behöva gå längre sträckor, förklarar marknadsgeneral Klara Sandberg.

En annan nyhet för året är att ett tiotal matförsäljare kommer att stå samlade på torget i Nora, där det även kommer att placeras ut bord och bänkar så att marknadsbesökarna ska kunna sitta ner i lugn och ro och äta sin mat. Under lördagen kommer även en trubadur att underhålla matgästerna vid två tillfällen.

Traditionell marknad

I övrigt blir det en traditionell Noramarken med marknadsknallar, helikopteruppstigning och tivoli.

– Generellt sett i Sverige har antalet knallar minskat, dels av åldersskäl men också att de la ner sina verksamheter under pandemin. Jag tycker ändå att vi har bra beläggning på vår 500 marknadsplatser här i Nora. Vi har många återkommande men också några nya, säger Klara Sandberg.

Tivolit öppnar traditionsenligt redan på fredagskvällen och marknaden drar igång klockan 8 på lördag morgon och håller på till klockan 18. På söndagen öppnar marknaden 9.30 och stänger klockan 16.

Noramarken anordnas av Nora köpmannaförening på uppdrag av kommunen.