Konsthallen i Askersund öppnar upp för hösten. Foto: Björn Palmqvist/Arkiv

Höstsalong och Kronbloms soffa på konsthallen

Fyra vernissage, alltså fyra utställningar, kommer det att bli på Askersunds konsthall i höst. Den första med start på lördag 19 augusti.

Redan på lördag 19 augusti slår konsthallens dörrar upp för höstens första utställning. Det är medlemmarna i Norra Vätterns Bild och Formkonstnärer som visar sin årliga höstsalong. Den här gången med temat, Under ytan. Den utställningen pågår till och med 17 september.

Från och med lördagen 23 september fram till 21 oktober är det Karol Zarbocks utställning, Arvet, som finns i konsthallen. Han är verksam som konstnär och keramiker och skapar underfundiga verk, ofta i kollage. I Arvet handlar det om konst som knyter an till att vara uppvuxen med polska föräldrar, samtidigt om hur detta präglat hans liv.

Höstens tredje utställning har vernissage den 28 oktober. Kvinnlighet är rubriken och då är det Hasti Radpour som visar både äldre och nyare konstverk i olika tekniker. Den berättar om hennes resa i konstens värld under de senaste åren. Dessutom är hennes konst en hyllning till alla modiga kvinnor som kämpar för sina rättigheter.

Den andra december är det dags för Kronblom att återvända till Askersund i utställningen, Återkomsten. En unik utställning utlovas när man öppnar dörrarna till Kronbloms hem, Vinkelboda.

Många kända ting. Från den ikoniska soffan till udda, mer eller mindre kända, föremål. En del av dem har aldrig tidigare visats för allmänheten. Den utställningen pågår till och med den 4 januari. Spännande höst på Konsthallen väntar.