Peter Franzén, både ljudtekniker och ansvarig för ABF:s arrangemang i hamnen på lördag.

Lokala musiker intar hamnscenen på lördag kväll

Arrangemanget Rocklördag ska skapa möjlighet för lokala musikgrupper och artister att få visa upp sig. Huvudarrangör är ABF tillsammans med Askersunds kommun.

Peter Franzén från Kumla kommer på lördag kväll att axla rollen både som ansvarig för ABF:s räkning, och som ljudtekniker.

Syftet är att skapa en scen, speltillfälle, för både ungdomar och äldre som vigt lite av sitt liv åt musiken.

– Det blir blandad musik under de fem timmar konserten håller på. Vi vill visa bredden av det lokala musikutbudet, men också i en folkbildningstanke att de medverkande är med och jobbar för arrangemanget, påpekar Peter.

Musik med bredd

Som sagt, ett varierat utbud av musikstilar kommer att presenteras. Systrarna Amanda och Mathilda Bohman från Askersund är två skönsjungande tjejer. Bäckmans Liveband och Tegnérs orkester är två av grupperna.

– De deltar även som arrangörer, i sammanhanget och tanken att musiker även skall få träffa varandra och utbyta erfarenheter, förklarar Peter.

Ett tredje gäng är rockbandet Blå Hund från Kopparberg som nu alltså gästar Askersund. Rocklördag startar klockan 16 och håller på till 21. Fri entré, så bara att droppa in till hamntorget och njuta av ”lördagsgodis” i form av musik.

– Scenen ligger bra till i hamnen som är ett stråk för boende och turister. Det borde göra att många tar tillfället att stanna till, välkomna, avslutar Peter Franzén.