Folkkära Markoolio kommer till Kopparbergsfestivalen den 11-12 augusti. Foto: Pressbild

Kopparberg är nu redo för festival – Markoolio på scen

Hela Kopparberg gör sig redo för Kopparbergsfestivalen den 11-12 augusti då Markoolio står på scenen och det bjuds på gratis familjeaktiviteter hela lördagen.

För tredje gången genomförs nu Kopparbergsfestivalen, en tvådagarsfestival fylld av musik, underhållning och familjeaktiviteter.

– Vi drar igång festivalen på fredagseftermiddagen och öppnar sedan upp festivalområdet på lördagsförmiddagen för alla barnfamiljer, då med vår populära ”summer camp”. Där kommer det att finnas gratis hoppborgar, dansuppvisningar samt andra aktiviteter och tävlingar, där ett antal lokala föreningar medverkar och visar sina verksamheter, säger Mats Ericsson från arrangören JME Music.

Festivalområdet ligger på den bortre delen av ICA-parkeringen, i anslutning till John Scotts som arrangörerna också driver.

– Klockan 16 på lördagen stänger vi festivalområdet för allmänheten och tar emot betalande publik. Höjdpunkten för många kommer vara Markoolio, men vi har även med oss Martin Almgren och Chris Kläfford bland många andra. Jag och mina bröder avslutar kvällen med vårt band Band of Brothers, precis som förra året, fortsätter Mats Ericsson.

Festivalen har ingen åldersgräns. Biljettförsäljningen har varit igång sedan förra året och rullar på enligt Mats Ericsson, men det finns biljetter kvar och går även bra att köpa i entrén.

– Tidigare år har vi haft runt 1 000 besökare på respektive festivaldag och ungefär lika många på summer camp, säger han.

– Förväntningarna är bra väder, mycket folk och trevlig stämning!