Gubbkeps drog storpublik till Nora torg 2019. Foto: Arkiv: Titti Hansson
Trampolinkonster bjöds på torget på Noradagarna 2022. Foto: Arkiv: Ann-Louise Larsson

Folkfest i Nora med fart och fläkt resten av veckan

Under fyra dagar blir det folkfest i hjärtat av Nora 5-8 juli. Antikmarknad, storloppis, karuseller och marknadsknallar är bara några av ingredienserna.

Noradagarna inleds onsdag 5 juli med antikmarknad. I kyrkan blir det orgelmusik till lunch medan tivoli & marknadsknallar, som finns där alla dagar, livar upp Nora centrum. Kvällsaktiviteterna står Nora stadshotell för under alla kvällar.

Loppistorsdag med Storloppis på torget som pågår hela dagen medan Hönsa-Karin & Co underhåller både kl. 13 och kl. 15.

Familjefredag väntar sedan med Barnens egen loppis på Nora torg under förmiddagen med brandbilar i olika storlekar och i skolparken finns olika djur. Ansiktsmålning ordnar Hårstugan och biblioteksbussen står på torget under eftermiddagen. Åka skateboard går bra liksom att sjunga med Pettson och Findus på scenen kl. 12.30.

Grafittimåleri går att prova och uppträdande ungdomar från fritidsgården står på scenen under eftermiddagen. Det finns även en EPA-utställning på torget.

Triathlontävlingen Utmaningen, startar i vattnet vid paviljongen kl 18.30

Nostalgilördag 8 juli

Är sportfiskets dag, Strandpromenaden från kl. 10 och med barnmetartävling. Utställning av entusiastfordon blir det på torget medan Sandbergs gård provar man på bågskytte,

Gubbkeps uppträder på scenen kl. 12.00, Nostalgiorkestern kommer kl. 14.00 då även Norabuggarna dansar.

Arrangörer är Nora Köpmannaförening i samarbete med Nora turistbyrå och Nora kommun.