Karin Alstermark vid lokalen där ett urval av utställarna visas i skyltfönstret på Bergmästargatan 4. Foto: Ingrid Alstermark

Glimtar av bygdens kulturrikedom ställs ut i helgen

Till helgen är det 12:e gången som Kulturglimtar anordnas av arbetsgruppen Kulturglimtar som ingår i Ljusnarsbergs konstförening. – Det blir lite av en återvändarhelg då många passar på att komma hem, säger Karin Alstermark.

Kulturglimtar är en kulturrunda i Ljusnarsbergs kommun med omnejd som startade 2010. Syftet är att lyfta bygdens kulturutbud som bidrar till ett aktivt kulturliv.

– Det är kul, vi upplever att det uppskattas, säger Karin Alstermark som ingår i arbetsgruppen.

I år är det ett 40-tal utställare som deltar. Med allt från konst, foto, läder, träslöjd, måleri, keramik, skrotkonst, tovning, glas och mycket mer, till några matställen.

Nytt för i år är utställningsplatsen i Ställbergs Folkets hus där flera utställare finns. Ny är även samlingsutställningen i skyltfönstret på Bergmästargatan 4 som de fått låna av kommunen. Här visas ett urval av årets utställare.

Ljusnarsbergs församling deltar med Sommarnattskonsert på lördag klockan 22 i Ljusnarsbergs kyrka.

Karin Alstermark deltar själv för första gången samt har gjort loggan för broschyren.

– Det är fritt broderi på ylle. Varje år har vi gjort loggan i olika tekniker, berättar Karin som betonar att hon inte är någon konstnär utan bara tycker om att pyssla med händerna.

Kulturglimtar pågår 1 juli till 2 juli mellan klockan 11 och 17.

Ljusnarsbergs kommun och Folkuniversitetet stödjer evenemanget.

Utställningsbroschyren finns på flera ställen i kommunen samt den går att ladda ned här