Bilutställning på torget i Karlskoga under motorsportveckan 2022. Foto: Johan Granqvist
Karlskoga motorsportvecka 2022. Foto: Johan Granqvist

Motorsport och folkfest under hela fem dagar

Mellan 14 och 18 juni pågår Karlskoga motorsportvecka. Karlskoga kommun är arrangör i samverkan med föreningsliv och näringsliv.

Velodromloppet som är Sveriges största tävling för historiska tävlingsbilar med över 250 startande äger rum. Men även Classic Trial, Freestyle Motocross Show, Karlskoga Motorweteraners ”damrally” Tjejsvängen. ”Sigges runda” och cruising på stan och chans att gifta sig ”drive in”.

Battle of Vikings, Sveriges tuffaste extremendurotävling, Charleswood Street Freaks stora bilträff Summer Meet är också ett återkommande inslag.

En riktig folkfest

Tävlingar och uppvisningar sker på flera platser som centrum, Nobel, Kilsta, Näset och Gelleråsen. Motorsportveckan är en folkfest med stolthet, tradition och sikte mot framtiden. Syftet med samarbetet är att ge publik från hela landet, deltagare, organisationer, klubbar och invånare en ökad kännedom om Karlskoga som en stad att besöka och leva i.

Se hela veckan här: karlskogamotorsportvecka.se