Lotta Arnshelm är bröllopsansvarig på Kanalfestivalen som är i Odensbacken den 16-18 juni. Foto: Sofie Isaksson

Vad är det med närkingarna frågar sig bröllopsansvariga Lotta

Under Kanalfestivalen som går av stapeln den 16 till 18 juni skulle det under lördagen, efter karnevalskortegen, bli bröllop i Elvis a la Las Vegas-style. Men ingen har anmält sig. Nu letar ansvarige Lotta Arnshelm efter par som vill förnya sina löften på scenen i Odensbacken.

Brudparen skulle åka först i karnevalskortegen fram till stora scenen i Odensbacken, där artisten Henrik Åberg skulle sjunga för brudparen. Man kunde välja att gifta sig borgerligt eller kyrkligt.

Men Lotta Arnshelm, som är bröllopsansvarig för drive-in-bröllopen, meddelar att ansökningstiden för att hinna få till en hindersprövning gått ut, och de har inte fått några anmälda par.

– Så nu söker vi med ljus och lykta efter max tre par som vill förnya sina löften istället.

– Jag vet inte riktigt vad det är med närkingarna, varför de inte hör av sig, frågar sig Lotta och tillägger:

– Detta var första prototypen och tanken är att det skulle återkomma på nästa festival.

På Sweden Rock, som hon tar upp som ett exempel, började de med tre par och i år har de 12 par som gifter sig.

– Här får de ju ett bröllop som inte är likt något annat inför massor av folk. Men ta chansen nästa år, uppmanar Lotta som hoppas att någon istället nu vill förnya sina löften. Hon vill ha svar senast den 14 juni.

Vid själva vigseln skulle flera sponsorer bidra med olika saker som en finare spa-helg, som skulle lottas ut bland de max fem brudparen. Alla paren skulle få brudbukett, brudutsmyckning och brudskål samt 20 procent rabatt på vigselringar på ett visst ställe samt en bröllopsfotografering, bröllopsbubbel och ett graverat glas med namn som minne.