Nationaldagsfirande vid Örebro slott. Prick 8.00 hissades flaggan på slottet och Arméns paradmarsch spelades. 500-årsfirandet hade inletts. Foto: Rolf Johnsson
Lilian och Stig Johansson från Karlslunds hembygdsförening redo att snart ta emot en flagga från landshövdingen. Foto: Rolf Johnsson
Stor publik lyssnar till musik av Åsbybiten. Foto: Ulrika Olausson
Sune Jansson, konferencier, och duon Åsbybiten. Foto: Ulrika Olausson
Publik lyssnar till musik av Åsbybiten på Stora Mellösa hembygdsgårds nationaldagsfirande. Foto: Ulrika Olausson
Toscakakor och division sex derby mellan Ervalla SK och Lillkyrka IF förgyllde Lyckevallen. Nationsången framfördes av Ulf Helmer. Foto: Per-Åke Sörman
På nationaldagen hyllades årets tre Wadköpingsstipendiater. Keramikern Kajsa Källérus, glaskonstnären Johan Ibrahim Adam och papperskonstnärinnan Rebecka Blixt. Foto: Rolf Johnsson
Magnus Börjesson & Co. underhöll med nyckelharpor i Wadköping. Foto: Rolf Johnsson
Morotsmätning hos Centerpartiets bord. Malin Willén mäter höjden på morotsberget som Max försöker bygga upp. Rekordet var 35 centimeter. Foto: Rolf Johnsson
Kommunstyrelsens ordförande i Laxå, Håkan Larsson, högtidstalade och Tivedspöjkera stod för det musikaliska när nationaldagen firades med många besökare hos Tiveds hembygdsförening, på hembygdsgården i Dammtorp. Foto: Gunlög Enhörning
Nationaldagen firades i strålande sol på Kulturcentrum Berget i Degerfors med Degerfors Musikkår och kulturskolans blåselever som bland annat spelade musik av Peterson-Berger och Stefan Nilsson. Sångsolist Viveca Elliot framförde Gabriellas sång och ledde även nationalsången. Kommunfullmäktiges ordförande Peter Pedersen höll tal och kommunstyrelsens ordförande Anneli Mylly höll i medborgarceremonin. Hundratals deltog i firandet. Foto: Peter Eriksson
Nationaldagen firades i strålande sol på Kulturcentrum Berget i Degerfors med Degerfors Musikkår och kulturskolans blåselever som bland annat spelade musik av Peterson-Berger och Stefan Nilsson. Sångsolist Viveca Elliot framförde Gabriellas sång och ledde även nationalsången. Kommunfullmäktiges ordförande Peter Pedersen höll tal och kommunstyrelsens ordförande Anneli Mylly höll i medborgarceremonin. Hundratals deltog i firandet. Foto: Peter Eriksson
Kils Hembygdsförening arrangerade nationaldagsfirande. På hembygdsgården. Foto: Titti Hansson
Närkes Kil firade nationaldagen på där Kils Hembygdsförening arrangerade på hembygdsgården. Julien Fleckenstein med dottern Edit Fleckenstein. Isabella Creutz och hästen Oscar, en ardenner från Vallby gård. Kils Hembygdsförening arrangerar. På hembygdsgården.
Lindesbergs Folkdansgille och Stråssa GF dansade, Maria Lindstedt gestaltade Bergslagsmor och kommunens stipendier delades ut.  Byggnadsvårdspris: John och Kerstin Wagner Kulturstipendiet: Albin Enström, blåsinstrument Föreningsledarstipendiet: Sofia Birging, Fanny Nelson och Anna Engström, dans i Stråssa GF Foto: Kajsa Forsberg
Nationaldagen firades på kvällen i Oscarsparken, Lindesberg. Ett traditionsenligt fantåg inledde evenemanget från Lindesberg Arena. Musik av Hemvärnets Musikkår och damkören Akvileja. Foto: Maria Lindstedt

Se ett vimmel av bilder från nationaldagens folkfest

Nationaldagen blev en riktig folkfest på sina håll. Som helhet en folkfest med mycket glädje i slösande solsken. En dag att minnas. Länsposten har vimlat från olika håll i vårt län.