Torbjörn Åkesson i mopperally-kommittén. Foto: Sofie Isaksson

Flaggan hissas och mopperallyt startar och fler firanden i länet

På nationaldagen firar Vretstorps IF med mopperallyt Viby runt, och en moppe lottas ut.

På nationaldagen den 6 juni arrangerar Vretstorps IF för 23:de gången det fyra mil långa mopperallyt runt Vibysjön och Tivedsskogarna. Traditionsenligt hissas svenska flaggan, och nationalsången spelas strax innan första start klockan 11.

– Vi har Närkes största mopperally med 450-500 deltagare. Jag har två mopeder men jag hinner inte med då jag är speaker, säger Torbjörn Åkesson som arrangerar mopperallyt.

En lyftkran finns på plats och tar med besökare så de kan se Vretstorp från ovan. För barnen finns hoppborg, karusell och godisregn. Spinners spelar 60-tals låtar av Spotnicks, och Shadows står för underhållningen. Kanal 3 som består av Torbjörn och Hans Viberg agerar speakers, knyter ihop programmet och sköter starten. En mindre bilutställning av veteranfordon och loppisförsäljare finns på plats. Lokal vildsvinskebab, kaffe, korv och hamburgare serveras.

En moped lottas ut i det stora moppelotteriet under dagen.

– Det är en attraktiv moped som alla vill ha, avslutar Torbjörn.

Området öppnar klockan tio och avslutas med prisutdelning vid 14-15-tiden.