Jack Karlqvist, 3 år, provsitter brandbilen och får hjälp med säkerhetsbältet av mamma Sofia Östling.
På scenen underhöll The Moonshiners.
Malte, Emil och Carina Dahl sålde saker de inte längre behövde på loppis.
Gunilla Carlberg har just sålt en betongkatt.
Jozsef Bjärflod och Inger Wallman, PRO, bjöd på kaffe och sålde lotter.
Bilutställning på Malmtorget
Karolin Rantala ger Wilma Lundström en ansiktsmålning i regnbågens alla färger.

Våryra med loppis och firande brandkår fyllde Malmtorget

På lördagen fylldes Malmtorget i Kopparberg av en riktig folkfest i fantastiskt försommarväder. På scenen spelades musik, de politiska partierna bjöd på mat, dryck, fika och kommersen var i full gång bland knallar och loppisförsäljare.

Carina Dahl, uppvuxen i Kopparberg, hade rensat ur garderober och förråd hemma och sålde allt från leksaker till kläder och sportartiklar tillsammans med sönerna Emil och Malte vid ett av loppisborden.

– Det går riktigt bra med försäljningen. Vi var med även förra året och tycker det är ett bra sätt att bli av med sådant som vi inte har användning av själva längre, säger hon.

Pokémonkort och leksaksbilar har sålt bäst hittills. Vad pengarna ska gå till har familjen ännu inte bestämt.

Mittemot står Gunilla Carlberg och säljer betongfigurer som hon gjutit själv.

– Jag började för två år sedan och nu har jag hela källaren full så jag behövde sälja av lite så att jag kan göra nya figurer. Jag valde mellan att sälja eller kasta lasso, men eftersom jag hade så mycket att sälja så blev det det. Western är mitt andra intresse, säger hon.

Strax intill håller PRO öppet i Esters kiosk med kaffeservering och lottförsäljning.

– Jag vet inte hur många koppar vi bjudit på, men det har gått åt 20 liter vatten iallafall, konstaterar Jozsef Bjärflod, PRO vid lunchtid.

Lite undanskymda, uppe på Laxbrogatan, står Nerikes Brandkår och visar upp sin brandbil, en höjdpunkt för bygdens alla yngre förmågor.

– Det brukar vara populärt bland barnen, i år firar Nerikes brandkår 25 år så det här är en del av firandet. Vi som är här idag är i beredskap, så får vi ett larm måste vi packa ihop och åka, säger brandman Jonas Nyström.