Foto: Perssons Magasin

Vårmarknaden öppnar magasinet i Löa i helgen

I helgen öppnar Eva och Carl-Eric Persson i Västra Löa lite tidigare än vanligt då de arrangerar vårmarknad med mathantverk. Nytt är även alkoholtillstånd på Vita stugan.

I helgen är det öppningspremiär med vårmarknad på Perssons magasin i Västra Löa hos Eva och Carl-Eric Persson.

– Nytt för i år är att vi kan servera vin och öl i Kaféet Vita stugan, säger Eva Persson som håller på inför helgens öppning.

De öppnar även tidigare än de brukar.

– Idén kom på julmarknaden, Det är tack vare knallarna vi öppnar tidigare – de tyckte vi skulle arrangera en vårmarknad, säger Eva som berättar att det blir lokalt mathanverk med många av de som levererar till Signes matkällare.

Under hela sommaren kan man se 40 olika hantverkares alster, de flesta lokala från Örebro län. Ljusnarsbergs trädgårdsförening deltar i helgen och säljer plantor. Löa hembygdsförening finns också på plats med lotteri, gissningstävling samt har en ny skrift om Löa missionshus av Stina Gottliebsson.

I galleriet ställer konstnär Katalin Hamori från Lindesberg ut akvareller t o m 6 juli. Sedan är det Annica Delfos tur med ”Andingens Bo” den 8 juli till 3 augusti. Hon bor i Nederländerna men är urspungligen från Hällefors.

Fotograf och skriftställare Björn Dahlfors från Storå ställer ut ”Kära Bergslagen” den 5 augusti till 10 september och då är även säsongen över för Perssons.

Löa skolas femteklassare har bakat och finns på plats för att samla in pengar till sin skolresa.

Skattjakten som Perssons ordnar för barn börjar först vid midsommar.

Den 13 och 14 maj är det öppet mellan klockan 11-16.