Vårmönstringen i Lindesberg är inte bara bilar i år utan även en musikfestival, där ett av dragplåstren är Eva Eastwood. Foto: Arkiv: Sofie Isaksson

Vårmönstring med musikfestival och sedan Lindedagen

På lördag är det dags för årets vårmönstring i Lindesberg med bilutställning och uppträdande. En dryg vecka senare är det dags för Lindedagen.

Äntligen har det blivit dags för bilentusiaster från både när och fjärran att besöka Lindesberg och den traditionella vårmönstringen. Från klockan nio på morgonen, 13 maj, finns entusiastfordon att beskåda på bil- och mc-utställningen vid Lindeskolan. Priser och pokaler kommer delas ut till de fem ”most outstanding vcars, bikes och epa/a-traktorer.

Nytt för i år är att under kvällen kommer det vara en musikfestival vid Lindesbergs arena. Öltält, mat och artister som Eva Eastwood och Martin Almgren gästar.

En dryg vecka senare är det dags för Lindedagen den 24 maj, som i år slår nytt utställarrekord med hela 163 anmälda utställare.

– Vi trodde att det var en pandemieffekt förra året när det ökade så mycket efter två års uppehåll – men det fortsätter att öka och vi ser det som en bekräftelse på att LindeDagen har blivit en etablerad folkfest i Lindesberg som kommit för att stanna, säger Stig-Inge Wentzel som är projektledare för LindeDagen.

Lindedagen är ett projekt som Lindesbergs Rotaryklubb står bakom med två syften – dels att bidra till marknadsföring av ”det mesta av det bästa med Lindesberg”; dels att genom sponsorintäkter ge ekonomiskt stöd till lokala och globala hjälpprojekt. Tidigare har bland annat Kristinakyrkan i Lindesberg fått 20 000 kronor i bidrag till matkassar som man ger till behövande.