Johanna och hennes mamma Monika Roos. Foto: Privat

”Jag vill hedra mammas minne och ge något tillbaka”

Johanna Roos arrangerar en insamlingsgala "Gala mot Cancer" på Sjöängen nu på lördag. Hon vill hedra sin mamma Monika Roos som gick bort i cancer för fem år sedan.

Nu på lördag anordnar 32-åriga Johanna Roos ”Gala mot Cancer” till minne av sin mamma Monika som gick bort i äggstockscancer 2018.

– Mamma sa att hon trivdes så bra på USÖ, att personalen var fantastisk och tog så bra hand om henne.

– Under ett år har jag grubblat…Jag ville ge något tillbaka till dem och hedra min mammas minne, säger Johanna som är danslärare för barn på Askersunds Gymnastikförening.

Nu på lördag fylls Sjöängen av både dans och musik med kören Colours of pop med körledare Åsa Karlsson och Dunderklubben Coverband med Freddie Liljegren, dansare från Askersunds Gymnastikförening och en och annan överraskning.

– Jag har fått så mycket positiv respons och många lokala sponsorer. Tror det är lättare i en liten stad att både små och stora företag sluter upp.

Roligt och sentimentalt

Johanna är nybörjare på att arrangera gala och har haft mycket stöttning av sin pappa.

– Jag hoppas på en glad och rolig kväll som säkert även kommer att bli sentimental, säger Johanna, som vet att Monikas gamla fotbollsvänner och vänner kommer.

Alla pengar till Nyckelfonden

Alla pengar som samlas in går oavkortat till cancerforskningen genom stiftelsen Nyckelfonden vid Universitetssjukhuset i Örebro.

Kan man inte närvara så kan man lämna ett bidrag ändå förklarar Johanna Roos genom att Swisha: 900 29 81 och ange: Gala mot cancer

Lördag den 6 maj klockan 18 på Sjöängen i Askersund. För mer info se: roosgalan