Middag med Hellmans på Lerbäcks Teater. Foto: Pressbild
Johan Gille, teaterchef. Foto: Ann-Louise Larsson

Provar lite nytt inför 20-års firande i Lerbäck

Lerbäcks Teater satsar först på våryra, för att sedan dra ihop till ett 20-års firande, med Rasmus på luffen. En föreställning som de spelade det allra första året och vid sitt tioårsjubileum.

2004 startade Lerbäcks Teater och i år firar de 20-års jubileum i sommar med Rasmus på luffen av Astrid Lindgren.

– En teater som ligger oss varmt om hjärtat, där vi varje gång spelar med en ny generation barn, säger Johan Gille teaterchef på Lerbäcks Teater.

I sommar spelar de åter på sommarteatern i Lerbäck efter pandemins konsekvenser med utebliven teater 2020 och sedan spel på Riseberga i två år.

Men innan dess kör de ”Våryra” med flera olika evenemang i Lerbäck.

– Vi vill prova lite nytt och kanske får vi även lite ny publik som hittar till oss, hoppas Johan Gille.

Till helgen spelar Jakob Hellman tillsammans med sin fru Karolina i Magasinet i Lerbäck. Fredagens konsert är slutsåld, men på lördagen finns det ett fåtal platser.

– Superhäftigt! Det är unikt att Jakob gör en så intim konsert, säger Johan Gille.

Helgen efter anordnar de lunch och loppis på teatern där en del rekvisita och kostymer kommer att säljas. Dagen avslutas med pubkväll där musikern och skådespelaren Johan Frendberg spelar.

Våryran avslutas den 5 och 6 maj med sommarviner där Anna Henningsson bjuder på vintips, bägge datumen är dock slutsålda.

Samtidigt förbereder de nu inför sommarens familjeföreställning som blir startskottet på Lerbäcks Teaters 20-årsjubileum. 2004 spelade de den mellan bostadshusen på Lerbäcks gamla Gästgivaregård och under tio-årsjubileet 2013 på friluftsscenen och nu spelar de åter igen på sommarscenen i Lerbäck.