Sju av totalt tio diplomerade bygdegårds-eldsjälar. Foto: Peter Sölveling
Kristina Haglund, ordförande i Örebro läns bygdegårdsdistrikt. Foto: Mikael Johansson

Bygdegårdarnas alla eldsjälar belönas med diplom

Tio eldsjälar, varav en grupp, diplomerades vid årsstämman för Örebro läns bygdegårdsdistrikt. Av nomineringstexterna att döma står det klart, att verksamheten vid bygdegårdarna är helt beroende av dessa ideellt arbetande eldsjälar.

I år hade Örebro läns bygdegårdsdistrikt bestämt att dela ut inte ett utan flera diplom för årets eldsjäl 2022.

– Tidigare har det varit lite trögt med nomineringar, men det är en utmärkelse som man bör visa upp i bygdegården och vara stolt över, säger Kristina Haglund, distriktsordförande.

Tio diplom till eldsjälarna

Vid årsstämman i söndags, som ägde rum i bygdegården Björneborg i Stora Mellösa, delades sju diplom av totalt tio ut till närvarande nominerade med motiveringar som ”ingenting är omöjligt och hon inspirerar andra att hjälpa till” och ”han har kunskaper i fastighetsunderhåll och han kommer med traktorn när det behövs”.

Gösta Tegner, Järlegården, Halvor Eriksson, Nysund, Hanna Selin, Hardemo, Caroline Kleber, Nyckelby, Kjell-Ove Andreassen, Björneborg, Kristina Haglund, Hammarby och Mikael Johansson, Hammarby belönades samtliga med diplom för sina insatser.

Dessutom tillkommer två personer som ej närvarade vid stämman samt ”Tisdagsgruppen” vid Gällersta forngård.

– Det är en grupp som har samlats varje tisdag under väldigt lång tid. De gör småreparationer, hjälper till med extraarbete vid uthyrningar, målar och fixar och donar – ovärderligt, säger Kristina Haglund.