Lena Rådström Baastad utsedd till ny landshövding i Örebro län på pressträff på Örebro slott. Foto: Ann-Louise Larsson
Lena Rådström Baastad utsedd till ny landshövding i Örebro län på pressträff på Örebro slott. Arkivfoto: Henrik Östensson

Ny landshövding i Örebro län

Lena Rådström Baastad har utsetts till ny landshövding för Örebro län meddelades på en pressträff på Örebro slott.

Så här kommenterar John Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande: ”Det är med glädje vi i Örebro kommun välkomnar Lena Rådström Baastad som ny landshövding för Örebro län. Det är roligt att det denna gång är en länsbo med god kunskap om länet och behoven som finns som tar över som landshövding.

Att vara landshövding är att vara regeringens främste ställföreträdare i länet. Att vara landshövding för Örebro län innebär därför att både representera länet gentemot övriga landet, och att representera regeringen gentemot vårt län. Vi vet att Lena, med den erfarenhet hon har med sig, både från länet och från rikspolitiken, kommer att axla detta uppdrag på ett föredömligt sätt.

Vi ser fram emot att få möjlighet att föra dialog med den nya landshövdingen om vilka behov Örebro kommun har och var vi ser möjligheter till utökat samarbete.”