Alf Wikström och Tina Sjöholm jobbar med gestaltningen inför Taggad-festivalen som äger rum till helgen. Foto: Taggad

Fullmatad kulturfestival med framtidsspaning i Hällefors

För tredje gången är det dags för kulturfestivalen Taggad i Hällefors kommande helg. Ett stort antal aktiviteter med både kultur och mat utlovas. Festivalen avslutas med en framtidsdiskussion om var Hällefors är om 20 år.

Taggad startade i mindre skala 2019 och har sedan vuxit till en tre dagars festival med ett stort utbud av uppträdanden och aktiviteter. Festivalen startar på fredag kväll med invigning, där det utlovas både akrobatik och dans, visuella effekter, toner och tal.

– Första gången vi gjorde Taggad kom det 600 besökare redan första kvällen, så intresset är stort. I år har vi utökat med en tredje festivaldag, säger festivalgeneral Tina Sjöholm.

Festivalen drivs enligt Agenda 2030 med hållbarhet som ledord. Årets tema är omtanke som också kan vändas på till tänk om och knyta ihop med hållbarhet.

Alla aktiviteter är kostnadsfria, besökarna betalar för det som de eventuellt vill äta eller dricka. Lördagen innehåller ett antal chanser till prova-på-aktiviteter. Vad sägs om att testa livet som cirkusartist eller astronaut?

På lördagsförmiddagen bjuder kulturskolans elever på ett levande melodikryss och för den som vill svänga sina lurviga bjuder dansbandet Shine upp till dans på kvällen.

– Jag tycker inte att man ska missa invigningen, melodikrysset, revyblocket på lördagen, operettsång… Det finns så mycket, det går inte att välja ut en höjdpunkt, fortsätter Tina Sjöholm.

Taggad 2023 arrangeras av kulturskolan i samarbete mellan föreningar och kulturliv.

– En av tankarna med festivalen är att visa upp vilket brett kulturliv Hällefors har.