Benny Lövestig är årets lyckliga vinnare av en julkorg från Ica Parken i Länspostens julquiz. Foto: Ann-Louise Larsson
Elisabet och Bengt Danielsson i Örmon vann andra priset. Bengt tycker det är skönt att vara barfota på farstukvisten. Foto: Sofie Isaksson

Trogen turgubbe är vinnare av Länspostens julquiz

Lottning fick avgöra bland de rätta svaren i Länspostens julquiz. Benny Lövestig i Örebro kammade hem första priset i form av en julkorg full med godsaker.

RÄTTA RADEN ÄR : 1 X X 2 X 1 2 X X 2

Benny Lövestig är en trogen läsare av Länsposten och en flitig tävlare.

– Jag brukar lösa korsorden, veckans by och bildgåtan. Jag har vunnit i båda tävlingarna tidigare, så lite av en turgubbe kan man väl säga att jag är, konstaterar han.

Länsposten har hängt med sedan barndomen då den fanns både hemma hos farmor och farfar och hos föräldrarna.

– Sedan prenumererar jag och frun sedan många år tillbaka. Jag gillar de lokala reportagen, korsorden och travtipsen, säger Benny.

För att lösa julquizet tog han sökfunktionen på lansposten.se till hjälp när han inte själv kunde svaren. Svårast var frågan om Stadras soffa, men även den prickade Benny in rätt svar på till slut.

Julkorgen från Ica Parken kommer väl till pass för kommande jul- och nyårsfiranden.

– På julafton ska vi till min syster, men till nyår får vi hem bekanta. Då blir det här perfekt att bjuda på, säger han.

Tvåan är Danielsson i Örmon

Elisabet Danielsson bor i Örmon precis på länsgränsen till Östergötland, hon vann andra priset, en julskinka på tre kilo.

– Jag googlade och insåg att jag fick ringa prenumeration och lära mig logga in för att kunna läsa låsta artiklar. Det var till nytta, så nu har jag inlogg på e-tidningen, säger Elisabet som menar att hönsfrågan i Odensbacken var absolut svårast.

Danielssons vann även 2018 men då bodde de i sitt gamla hus, Bengts föräldrahem några 100 meter från det numera nya huset som de bor i.

De har Norrköpings tidningar som dagstidning, men Länsposten är ett bra komplement för att bli uppdaterade säger de.

– Vi är närkingar, vi har tre mil till Finspång och tre mil till Pålsboda, säger Elisabet.

– Lp är bra för att se vad som händer i länet och i Hallsberg, säger Bengt.

När Elisabet går på hundpromenaden så börjar hon i Närke, Hallsbergs kommun sen går hon en slinga in i Östergötland, Motala kommun över till Finspångs kommun och efter 2,5 kilometer är hon tillbaka i Hallsbergs kommun.

Grattis säger vi!