Rekordmånga ekipage ska köra årets kortege, däribland denna från Rudskoga. Foto: Albin Eriksson

De kör största julkortegen i Örebro

För femte gången kör lastbilar i samlad kortege genom Örebro den 16 december samtidigt som man samlar in pengar till Nyckelfonden. I år är intresset rekordstort - hela 65 fordon är anmälda.

Sedan 2017, med undantag under pandemin 2020, har ett stort antal lastbilar från både när och fjärran kört genom Örebro i juletid. I år är intresset rekordstort och arrangören har nu fått stänga bokningen vid 65 fordon.

– Det blir svårt att hantera fler fordon än så, dels med tanke på uppställningsyta och sedan när vi kör genom stan. Men intressemässigt skulle vi säkert kunna vara dubbelt så många, säger initiativtagare Thomas Hydén.

Starten går från travbanan i Marieberg klockan 18.

– En bra plats att stå på om man vill se kortegen är vid USÖ-rondellen. Då ser man dem från två håll; dels när de kommer från Trädgårdsgatan och dels när de kör mot resecentrum, säger Thomas Hydén.

Anmälningsavgiften går avkortat till Nyckelfonden på USÖ. Minsta avgift är 300 kronor men många lägger betydligt större summor än så. Förra året samlade kortegen in runt 25 000 kronor. Med fler anmälda fordon i år hoppas Thomas Hydén komma upp i en ännu högre summa den här gången.