Henrik Åberg är en av artisterna som bokats till Kanalfestivalen i Odensbacken 2023 den 16-18 juni. Foto: Pressbild

Jippo på torget med biljettsläpp

På söndag är det biljettsläpps-jippo för Kanalfestivalen på torget i Odensbacken.

I Samverkarna i Östernärke finns över hundra företags- och föreningsmedlemmar – en stolhet som föreningen vill visa upp och göra tillgänglig för fler. ”Man kanske inte behöver åka till ”stan” för att få tag på de varor eller tjänster man söker, man kanske inte vet om vad som finns på närmare håll. Det vill vi ändra på, på ett roligt och annorlunda sätt” skriver föreningen.

På söndag klockan 14 släpps de första 500 biljetterna till Kanalfestivalen 2023. Det blir musik med Bagatelle, körerna Blended Voices och Young Voices.

Målet är att Kanalfestivalen ska bli återkommande och locka alla åldrar. Pilotprojektet 2023 den 16-18 juni ska spegla hur de kommande åren ska kunna se ut och det långsiktiga målet är att öka försörjningsmöjligheterna för områdets företagare, skapa en folkfest, öka besöksnäringen samt bygga en stark bygdegemenskap och framtidstro.

Program 2023: Fredag med företags- och föreningsmässa, lokala band som Bagatelle, B-Fat Boogie, Blue Mountain Hillbillies med flera på Rotundan.

Lördagen är själva karnevalsdagen med karnevalskortege. Möjlighet till vigsel på stora scenen, korvätartävling, knallemarknad på temat Cajun i Kanalparken som ska visa vad trakten har att erbjuda från fiskare och bönder. Motorburen ungdom med A-traktorer och veteranbils utställning. Bokade artister än så länge är Henrik Åberg och dans till Sannex

Söndagen är familjedag med bland annat ekumenisk gospelgudstjänst, barn- och ungdomsmusikal med Alice i Underlandet samt ett gummianka-race i Kvismarekanal.