Tomtarna står redo på ett av flaken, och Katarina Ahlgren, till höger, skickar iväg dem på paraden. Foto: Privat
Tomtarna står redo på ett av flaken, och Katarina Ahlgren, till höger, skickar iväg dem på paraden. Foto: Privat
Katarina Ahlgren, parkchef vid Region Örebro län, sparkar igång tomteparaden. Foto: Patrik Eriksson
Foto: Patrik Eriksson

Tomteparad i pyntade fordon sprider ljus och glädje

Decembermörkret lättar när tomtarna i julpyntade arbetsfordon sakta färdas genom USÖ-området. I arla morgonstund sprider de glädje i en mörk tid.

För två år sedan kom Katarina Ahlgren, parkchef vid Region Örebro län, på idén med en tomteparad genom USÖ-området. Ett helt år förberedde hon och hennes personal och förra året var det premiär. På tisdagsmorgonen upprepades succén på uppmaning av barnterapin.

– Det här gör vi för de sjuka barnen, så att de ska få känna julstämning inne på sjukhuset. Men det är också ett sätt att önska god jul till hela personalen, vi vill bidra till att skapa god stämning på hela sjukhuset, berättar Katarina.

Målet för tomteparaden är att leverera en gran till barnterapin, och med en färdigklädd sådan, omgiven av tomtar, på ett av flaken kör kortegen förbi alla hus på området.

– Det är väldigt roligt. Folk kommer ut och hälsar och vinkar, säger Katarina och skrattar.

Avslutar med gröt och macka

Paraden består av arbetsfordon, elbilar och cyklar som pyntats med glitter och granris och julmusik spelas och sjungs. Driftspersonalen medverkar som tomtar.

– De ser fram emot tomteparaden och tycker det är jätteroligt, så det är aldrig något problem att få med sig folk. Och efteråt får alla som varit med gröt och en macka, avslutar Katarina.