Kultursekreteraren Sofie Nordenhaag-Law berättar för Didrik Gustafsson att kommunen köper konstverket som syns på bilden. Foto: Björn Palmqvist
Tord Källberg hade till utställningen stickat en lång halsduk som besökarna får gissa längden på.. Foto: Björn Palmqvist
Konsttrio. Fr vä Tord Källberg, Mikael Kallmayer och Jonas Johansson. Foto: Björn Palmqvist
Kulturchef Vera Tomas Dahlberg invigde utställningen. Foto: Björn Palmqvist
Ett vackert och detaljrikt motiv signerat Jesper Strömberg Foto: Björn Palmqvist

Färgstarka personligheter ställer ut färgstarkt skapande

Deltagarna i dagliga verksamheten på Laxå dagcenter är ett gäng färgstarka personligheter som bjuder på sig själva. Färgstarka är de även i sitt skapande av konst som de nu visar i Konsthallen.

Tal av kulturchefen Vera Tomas Dahlberg, blomsterutdelning av kultursekreteraren Sofie Nordenhaag-Law och mingel med sedvanligt cider och tilltugg. Inget fattades i Konsthallen när det nyligen hölls vernissage för utställarna från Laxå dagcenter.

– Äntligen efter åren med pandemin kan vi ha utställning igen. Man blir glad att se hur ni utvecklas, konstaterade kultursekreteraren innan hon delade ut blomster till de närvarande konstnärerna.

Didrik extra glad

Dessvärre hade många av dagcentrets utställare blivit lite krassliga och kunde inte vara med vid vernissagen. Men en som var med och som blev extra glad var Didrik Gustafsson när kultursekreterare Sofie meddelade honom att kommunen köper in en av hans utställda alster. Didrik bidrar således med en tavla till mer offentlig utsmyckning i någon av kommunens lokaler.

– Jag har alltid gillat att vara kreativ, som nu med att måla. Men jag lagar mat, bakar och odlar också, berättade han.

Stickade under tiden

En annan deltagare, Tord Källberg, satt under vernissagen och stickade på nya textila alster och även han hade en målning med på väggen i konsthallen. Laxå dagcenter levererar på ett imponerande sätt.

Susanne Hellberg, en av arbetshandledarna, var djupt imponerad över vad dagcentrets ”konstnärer” kunnat åstadkomma med så små medel.

Finns all anledning för Laxåborna och andra att besöka den färgsprakande utställningen med härliga målningar i bibliotekets källarvåning. Chansen finns till och med den 16 december.