Ella Reinius ställer ut för första gången på Vinter i Tysslinge. Foto: Ann-Louise Larsson
Agneta Nolte Brunius och Dan Bäckström har köpt julklappar på marknaden. Foto: Ann-Louise Larsson
Inga-Britt Garpenlund gör julkransar av fårull. Men mest har hon sålt hembakat. Foto: Ann-Louise Larsson
Hanna Kåhlin sålde trähantverk. Foto: Ann-Louise Larsson

Marknadsdagen Vinter i Tysslinge för tredje gången

Som Tysslingedagen - fast på vintern och allt samlat på ett och samma ställe. Så skulle man kunna sammanfatta Vinter i Tysslinge som ägde rum på lördagen. Här fanns lokala hantverkare, mat, dryck och lotteri.

Ute blåser snålblåst och besökarna behöver ha både mössa och vantar på sig för att inte frysa. Inne på Tysslinge naturcenter är det varmt och skönt. Här finns ett 20-tal utställare med mat, dryck, hantverk och konst.

Ella Reinius ställer ut för första gången. Hon målar motiv som tryckts ut på både brickor, underlägg och tygpåsar och har jobbat hårt med att få sin yta julig och stämningsfull. Tavlorna på väggarna har fått små tomteluvor och bordet är dekorerat med granris.

– Jättemysig julmarknad. Det är första gången jag är här ute och jag är jättenöjd, säger Ella som nästa helg kommer vara med på en julmarknad i Fellingsbro.

En bit bort står Inga-Britt Garpenlund och gör julkransar av ull. Hon säljer även garn och stickade alster av egenspunnet garn.

– Men mest har jag sålt hembakat. Saffransgifflarna är slut nu, konstaterar hon.

Agneta Nolte Brunius och Dan Bäckström bor i närheten och brukar besöka vintermarknaden.

– Väldigt trevlig marknad. Vi har köpt flera julklappar idag, berättar de. Vad det är kan de förstås inte avslöja i tidningen men Dan tycker att hantverket på marknaden håller en hög kvalitet.

Marknaden arrangeras av Tysslingeföretagarna och föreningens ordförande Mattias Svensson är mycket nöjd.

– Vi har räknat till 400 besökare och då är det fortfarande ett par timmar kvar, säger han.

Säsongen är snart slut på Naturcenter. Den 4 december stänger anläggningen och öppnar igen den 23 februari.

– Nästa onsdag har vi föreläsning med Hans Fredlund, före detta smittskyddsläkare. Förra veckan hade vi Mats Rosenberg här, då var det publikrekord med över 60 personer, berättar Lasse Borgström, verksamhetsansvarig för Tysslinge naturcenter.