2021 års litteraturfest. Foto: Pressbild

Bokfest och skyltfönster för länets författare

I helgen är det åter dags för Litteraturens lördag i Örebro. Länets författare ställer ut och flera stora författarstjärnor deltar. Arrangörerna hoppas på bokfest och många besökare.

Litteraturens lördag, som äger rum den 19 november i Kulturkvarteret i Örebro, och är länets största litterära evenemang. Författare som Klaes Östergren, Anna Jansson och den skrivande polisen Anna Jinghede medverkar.

Andra välkända namn är utrikeskommentatorn Stig Fredrikson, en av de mest framstående kännarna av Ryssland och Putins politik, och Jasmin Kara som berättar om sin nya bok.

Även om de stora namnen fungerar som dragplåster är Litteraturens lördag framförallt till för länets författare. Martin Dyfverman, ordförande i Samfundet Örebro Stads -och Länsbiblioteks vänner, uppskattar att ett femtiotal lokala författare medverkar.

– Dagen är tänkt som ett skyltfönster för länets författare, som ofta sitter ensamma på sin kammare och skriver. Det här är en dag då deras jobb blir viktigt och uppmärksammat.

Arrangörerna hoppas på en bokfest likt förra året, då Litteraturens lördag lockade 3000 besökare. Och det finns flera skäl till att göra ett besök även i år.

– Man kan få höra sin favoritförfattare, träffa andra med liknande intressen bland bokborden, och man kan få sin bok signerad, säger Martin Dyfverman.

Litteraturens lördag är i huvudsak gratis, men till de fyra längre föreläsningarna krävs biljetter. Dessa kan ej förbokas per telefon som tidigare år utan köps på plats.

Relaterade artiklar:

Perfekta miljön för deckaren (2022-11-18)