I nya konsthallen väntar konstupplevelser i höst

Askersunds konsthall beläget i kulturcentrat Sjöängen bjuder på en rad konstupplevelser under hösten.

Redan nu hänger konst i nya konsthallen och det genom Norra Vätterns Bild- och Formkonstnärers årliga medlemsutställning, Höstsalong. Årets tema är luft och visningen pågår fram till och med 18 september.

Näst på tur efter den är utställningen, Undrien, med vernissage den 24 september. Det är Magnus Lönn som visar verk som kretsar kring språkliga lekar och ordens kraft att förvandla.

Från och med den 29 oktober är det Lotta Sjöborgs konst som hänger i hallen. Lotta Sjöborg målar mycket natur, som ger henne insikt, tröst och skönhet som påminner henne och betraktaren om vår egen förgänglighet.

Maria Friberg avslutar höstens utställningar under rubriken, Varse vara. Då handlar det om noggrant iscensatta fotografier och videoverk. Marias utställning startar den 3 december och pågår fram till 7 januari 2023.