Åsa Medin och gruppen Våga står på scenen under kvällen. Foto: Privat

Åsa Medin firar stor dag med festival

När Åsa Medin fyller 50 år firar hon med en musikfestival i Wadköping, där intäkterna går oavkortat till organisationen Mind som hjälper människor med psykisk ohälsa.

Istället för presenter vill Åsa Medin fira sin stora dag med att stå på att scenen. Hon har hållit på med musik under många år och har inför 50-års dagen dragit ihop fem olika band till spelgården i Wadköping, där alla spelar gratis för att stötta organisationen Mind.

– Det kostar 100 kronor i inträde som oavkortat går till Mind. Jag utbildar mig till volontär genom organisationen och har själv levt med psykisk ohälsa under en tid men mår idag bra, berättar hon.

Augustikalaset äger rum nu på fredag, den 26 augusti, och startar klockan 17. På scenen står bland annat Hübrisjazz, som består av lärare från folkhögskolan i Kävesta, country/folkmusikgruppen Wamos och gruppen Övertramp där Åsas son ingår. Kvällens konferencier är Kalle Selander.

– Jag hoppas förstår att det ska komma in så mycket pengar som möjligt under kvällen. Förutom inträdet finns också möjlighet till frivilliga Swish-gåvor, säger Åsa Medin.