Maria Gunnarsson, marknadsgeneral var så glad över en lyckad marknadsdag. " När vi började fem imorse regnade det brutalt. Det var simbassänger på de uppsatta marknadstälten. Klockan nio när vi öppnade - vilken pangdag vi fick!" Fem föreningar anordnar Lerbäcksmarken: Skyllbergs IK, Närkesbergs IK, SPF Lerbäck, Lerbäcks hembygdsförening ( som startade upp marknaden) och Mariedamms förening. Foto: Sofie Isaksson
Eva Eastwood and The Major Keys spelade på hemmaplan ihop med Richard Swanström från Mariedamm. Foto: Sofie Isaksson
Lasse Luthman från Östansjö var på plats framför allt för att träffa bekanta. "Jag tycker om att träffa folk och bekanta. Vi har ett fritidshus i Åmmeberg. Frugan är mer intresserad av det som är till salu. Och jag är intresserad av att höra Eva Eastwood" säger Lasse som själv musicerar. Foto: Sofie Isaksson
Eva Eastwood och Matilda Boman, 16 år från Åmmeberg. Foto: Sofie Isaksson
"Knallesvängen" ligger nu i malpåse, det var en livsuppehållande verksamhet under pandemin, ingen förening tjänade något på det, berättar Maria Gunnarsson. Foto: Sofie Isaksson
Eva Eastwood och Richard Svanström rockar loss. Foto: Sofie Isaksson
Folkfest i Lerbäck helt enkelt. Foto: Sofie Isaksson

Folkfest och rock ’n roll på efterlängtad Lerbäcksmarken

Alla kolbullar, korvar och hamburgare var slut. Solen lyste och rock´roll musiken fångade in hela marknadsområdet. Efter två års pandemiuppehåll kunde folket samlas runtom Lerbäcks kyrka åter igen. – Underbart härligt att vara igång efter pandemin. Vi är jättenöjda, säger en mycket glad Maria Gunnarsson, marknadsgeneral. Hon uppskattar att 5000 till 6000 tusen människor kom. – Men det kan vara 7000 också, skrattar Maria.

Alla kolbullar, korvar och hamburgare var slut. Solen lyste och rock´ n roll musiken fångade in hela marknadsområdet.
Efter två års pandemiuppehåll kunde folket samlas runtom Lerbäcks kyrka åter igen.
– Underbart härligt att vara igång efter pandemin. Vi är jättenöjda, säger en mycket glad Maria Gunnarsson, marknadsgeneral.
Hon uppskattar att 5000 till 6000 tusen människor kom.
– Men det kan vara 7000 också, skrattar Maria.