Lovisa Lundberg Glaad 8 år, Julia Forsberg 8 år, Ida Marcusson 8 år, Kelly Ohlson 8 år och Felix Lejon 7 år visar vad de lärt sig. Foto: Sofie Isaksson
Julia Forsberg 8 år från Odensbacken berättade stolt att hon lärt sig gå ned i spagat också. Lovisa Lundberg Glaad cyklar på mini-cykel och Kelly Ohlson jonglerar på cykel. Foto: Sofie Isaksson

Spralliga barn har kul på cirkusskola

Rödkindade och alldeles spralliga var fem barn kvar till sist under onsdagen på den första cirkusskoledagen som hölls i Odensbacken.

Ett 60-tal personer kom under första dagen, även föräldrar stannade och tränade med sina barn.

Rödkindade och alldeles spralliga var fem barn kvar till sist under onsdagen på den första cirkusskoledagen som hölls i Odensbacken i Östernärke Utvecklings lokaler på torget.

– Titta vad jag kan, jag kan jonglera, cykla på en liten cykel, titta på mig, och jag har lärt mig gå ned i spagat, ropar de i kapp.

Samverkarna i Östernärke har ordnat de tre cirkusskoledagarna som är gratis och de bjuder på frukost, lunch och fika under dagen.

Roman Kripatov, Sandviken, som arbetat på cirkus tidigare men som fortfarande åker runt och uppträder i Sverige med sin en-mansshow, håller i dagarna.

– Jag visar sådant som jag fick börja med som sjuåring, säger Roman.

Under torsdagen ska de fokusera på var och ens talang och under fredagen förbereder de för en avslutande föreställning på eftermiddagen berättar Roman.