Foto: Sofie Isaksson

Festplatser: Här firas midsommar – i din kommun

I Degerfors firas midsommar på Knutsbols hembygdsgård från kl 13. Musikunderhållning från kl. 14.30 av Christer & Chrunak. Firandet fortsätter med att midsommarstången reses kl.15.30. Därefter blir det folkdansuppvisning av Letälvsgillet följt av dans- och, ringlekar. Serveringen är öppen.

I Karlskoga kan man besöka Granbergsdals hytta från kl 13.30 då Bygdegillet uppträder.

I Askersund går det att åka till Björkvallen i Åmmeberg kl 14. Underhåller från scenen gör Gladys del Pilar som är årets huvudartist. Anna Wilhelmson, Myrra och Johnny Sjöberg, Anna Forsberg samt Husbandet bestående av Tomas Oksanen, Dagge Hagelin, Tobias Lindström och Janne Runbäck finns också med. Som brukligt är det dans med Norra Vätterbygdens Folkdansgille och dans och lekar för alla runt midsommarstången. Servering, lotterier, chokladhjul, ponnyridning och hoppborg finns också.

I Kumla arrangerar Kumla Sannahed hembygdsförenings en midsommarfest kl 13. i Sannahed med välkomstsalut. Sedan spelar Spikblecket och stången bärs fram, reses och dansen startar. Folkdansuppvisning blir det av Folkdansgillet Nerkia men även Trolleri av Willardo från scenen.

I Nora har Pershyttan ett traditionsenligt midsommarfirande med sång och danslekar, kaffeservering, korv och Noraglass. Midsommarstången reses kl 13, dans kring stången cirka kl.14.15. Barnteater med Ove Hoffner kl.13.30 och 14.30.

I Hällefors håller Hällefors hembygdsförening i firandet som börjar kl 14. med dans kring midsommarstången. Sedan blir det underhållning och kaffeserveringen är öppen. Gratis festis och kaka till barnen.

I Hallsberg startar Hallsbergs hembygdsförening sitt firande på Verners backe med att resa midsommarstången kl 14. Det blir även danslekar, lotterier och kaffeservering.

I Ljusnarsberg lövas och kläs stången på Malmtorget under fredagen Klockan 13  dans kring midsommarstången, glass till barn och pris till den med finast krans. Med mera.

Relaterade artiklar:

Nu får vi fira midsommar igen! (2022-06-23)