Samhällsvetenskapsprogrammet lämnar Degerforsgymnasiet. Foto: Peter Eriksson
Isra Albeatar har gått på Ekonomiprogrammet och ska plugga vidare i Örebro. Foto: Peter Eriksson
Glada miner på Degerforsgymnasiet. Foto: Peter Eriksson
Arvid Bock Lundin har gått bygg-och anläggningsprogrammet. Foto: Peter Eriksson
Lyckliga studenter på Pihlskolan i Hällefors firade med ballongsläpp. Foto: Alexander Bigenius
Glada samhällsvetare drar iväg mot eftermiddagens studentfester.. Foto: Alexander Bigenius
Hejdlöst kramkalas när Pihlskolans studenter studenter och deras anhöriga äntligen kunde fira en ordentlig student. Foto: Alexander Bigenius

Sjungom studentens lyckliga dar…

På Degerforsgymnasiet tog 86 studenter från Bygg- och anläggningsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet. Ekonomiprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet studenten. Som ystra kalvar hoppade och sprang de ut på den röda mattan och blev sedan fotograferade och gratulerade av sina anhöriga.

– Det känns underbart och är så kul. I höst ska jag plugga vidare på Örebro universitet och bilda aktiebolag av vårt UF -företag ”Amet drive”, säger Isra Albeatar som gått ut ekonomiprogrammet på Degerforsgymnasiet.

Arvid Bock Lundin lämnade bygg- och anläggningsprogrammet och går sannolikt vidare till yrkeslivet.

– Det här känns mycket bra, härligt gött! Degerfors kommun hade fram till halvårsskiftet 2021 en gemensam gymnasienämnd med Karlskoga kommun och ingick i Möckelngymnasiet.

– Vi har klarat det här för samma peng som när vi var med Karlskoga. Så vår organisation är billigare. Inför hösten ser vi ut att få ungefär samma elevantal som vi hade hösten 2021, säger rektor Claes Vitez.