Skogsmulle med vänner bjuder in till pop up teater. Foto: Friluftsfrämjandet

Pop up teater med Skogsmulle och vänner

Friluftsfrämjandet Örebro, Nya Teatern och ungdomar i åldern 12-18 år har tillsammans skapat en teaterföreställning för barn.

Ingela Nybergs, Friluftsfrämjandet Örebro, idé om en skogsmulleteater fick Gösta Frohms stipendium 2021 och efter ett halvår med att utveckla manus och repetitioner är det nu dags för teatern att besöka våra närområden.

Teaterpremiär hålls vid Friluftsfrämjandets stuga i Ånnaboda 21 maj klockan 13.00. Till premiären har 75 gratisbiljetter bokats av barn och vuxna. På premiären väntas också besök från Skogsmullestiftelsen i Stockholm.

Familjecentralerna i Vivalla, Varberga och Brickebacken hjälper till att dela ut gratisbiljetter.

– Med det samarbetet når vi ut till barn och familjer som inte har träffat Skogsmulle och hans vänner Fjällfina, Laxe, Nova. Vi vill med det här samarbetet mellan våra föreningar och familjecentralerna nå ut till cirka 250 barn och deras familjer och med fantasins hjälp väcka ett intresse och få kunskap om allemansrätten, att leka, ha roligt och njuta av vår natur, säger Ingela Nyberg, Friluftsfrämjandet.

Teatern spelas :

23 maj Låtsats skogens Vivalla kl 16:30 och 17:30

24 maj Fantasi gläntan Varberga kl 16:30 och 17:30

25 maj Saxonparken, Brickebacken kl 16:30 och 17:30

Två föreställningar på varje plats och 40 barn per gång.