Manskören Lorelei är laddade inför vårens caprice, efter ett pandemiuppehåll på två år. Foto: Ann-Louise Larsson
Repetitioner pågår som bäst inför capricen den 14 maj. Foto: Ann-Louise Larsson

Nu blir det vårsång och spex

Den 14:e maj bjuder manskören Lorelei in till vårcaprice och utlovar en blandning av traditionella vårsånger och spex med temat "Örevision song contest".

Vårcapricen brukar vara avslutningen på säsongen för kören. Under de senaste två åren har man tvingats ställa in på grund av pandemin, därför är det ett riktigt taggat gäng som ser fram emot den 14 maj då årets caprice äger rum.

Jobbat länge

– Manuset skrevs redan till capricen vi skulle ha haft 2020, så vi har jobbat med detta länge, säger Johannes Källström, som varit med och arbetat fram manuset.

Årets tema är ”Örevision song contest” där publiken kommer bjudas på ett antal klassiska låtar från melodifestivalen bland med en hel del tokigheter från ”programledaren” Roger Zinders och hans side-kick.

Under pandemitiden har kören endast kunnat repetera i mindre grupper om 5-6 personer, men man har ändå hållit igång under hela perioden.

– I julas kunde vi genomföra vår julkonsert med restriktioner och på Valborg sjöng vi i vanlig ordning på Rådhusets trappa och på äldreboenden, berättar Johannes Källström.

Snart 100-års firande

Lorelei består av ett 30-tal sångare i olika åldrar och är en av landets äldsta manskörer, 100-års jubileet är bara några år bort. Några har varit med väldigt länge, men man skulle gärna bli fler.

– Än så länge har vi fyllt upp när någon slutat men vi tar gärna emot fler som vill sjunga med oss. Har man tidigare kör-erfarenheter är det bra, men det viktigaste är att man kan och vill sjunga, kan hitta toner och takt. Det byggs verkligen ett brödraskap i kören, jag har aldrig varit med om liknande kamratskap i någon annan kör, fortsätter Johannes Källström.

Capricen den 14 maj äger rum i Immanuelskyrkan i Örebro, omkring 200 personer brukar dyka upp men i år hoppas man på ännu fler. Lokalen kan ta in 300 personer. Biljetter köps via Tickster.