Nu blir det äntligen marknad i Järle igen efter ett två år långt pandemiuppehåll. Foto: Järle marknad

Järle marknad tillbaka efter pandemiuppehåll

Efter två års uppehåll kan Järle marknad återigen ordnas traditionsenligt. Det blir hantverksmarknad, ponnyridning och levande musik bland mycket annat.

Marknaden i Järle är en lång och uppskattad tradtion. På grund av pandemin har den inte kunnat genomföras de senaste två åren och därför är det ett taggat gäng som nu ser fram emot att kunna bjuda in till marknad igen den 2 juli. Arrangerar gör Järle byalag.

– Det är stort intresse. Just nu har vi runt 30 utställare som tackat ja, men alla har inte svarat än. Det finns plats för fler, säger Gerd Höök som är ny marknadsgeneral.

Marknaden sammanfaller med ångtågspremiären, besökare kan åka ångtåg från stationen i Nora och kliva av i Järle.

– Järle marknad är mest inriktad på hantverk och mathantverk. Du hittar inte strumpor och ballonger hos oss. Här säljs alla typer av hantverk, keramik, marmelad, sylt med mera, säger Gerd Höök.

Hantverksmagasinet som traditionellt sett brukar öppna först efter marknaden kommer i år att ha öppet under marknadsdagen. Premiär för hantverksmagasinet i år är den 18 juni. Stationskaféet håller också öppet och dessutom finns det grillad mat att köpa på marknaden. Levande musik utlovas också.